BBQ-recept van de week – PULLED PORK IN BOSTON-BUTT-STYLE

INGREDIËNTEN
 • 1 varkensschouder (Boston butt cut, met bot, 4–5 kg)
 • Spicy Paprika Rub (1 el zeezout, 1 el mild paprikapoeder, 1 el knofl ookpoeder, 2 el gedroogde paprikavlokken, ½ tl kaneelpoeder, 1 tl komijnzaad)
 • American Flavour marinating sauce (4 zeer fi jn gehakte teentjes knofl ook, 75 ml appelsap, 50 ml appelazijn, 50 ml whiskey, 1 el zoete chilisaus, 1 el mosterdpoeder, 1 tl zeezout, 1 tl chilipoeder)
 • Robin Schulz BBQ Sauce

BENODIGDHEDEN

 • handjesvol rookhout chips
 • smoker box
 • vleesthermometer
 • grote vellen slagerspapier (ook bekend als butcher paper of bbq-papier, eventueel bakpapier ter vervanging)
BEREIDINGSWIJZE
 1. Wrijf de varkensschouder gelijkmatig rondom in met de spicy paprika rub en laat in de koelkast minstens 6 uur marineren. Haal het vlees 30 min. voor het einde van de marineertijd uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
 2. Doe de rookhoutchips in een schaal en bedek ze met vol doende water en laat minstens 30 min. weken, dan afgieten en laten uitlekken. Barbecue voorbereiden voor lage indi recte warmte (met deksel, 125–135 °C).
 3. Doe de rookhout chips in de smoker box en zet deze in de barbecue. Leg vervolgens de gemarineerde schouder op het rooster. Rook het vlees 4–5 uur in de gesloten barbecue. Na afl oop van de eerste grilltijd moet het vlees een mooi korstje hebben en roodbruin van kleur zijn. De tussentijdse kerntem peratuur is 48–56 °C.
 4. Laat de varkensschouder nog 3 tot 4 uur grillen en gebruik een kwast om het vlees regelmatig te bestrijken met Ame rican fl avour barbecuesaus. Pak de schouder na de tweede keer grillen (nu kerntemperatuur 78–86 °C) in het slagerspa pier. Het vlees moet volledig ingepakt zijn.
 5. Laat de volledig ingepakte varkensschouder nog 2 tot 3 uur grillen, totdat je het vlees met een vinger kunt indrukken. Kerntemperatuur 92–95 °C. Haal de gare varkensschouder van de barbecue en laat deze zonder warmte 1–2 uur rusten. Liefst luchtdicht verpakt in een geïsoleerde box of in de oven.
 6. Pak het gare pulled pork vlees uit en vang het braadvocht op. Roer de bbq-saus door het braadvocht. Pluk het vlees in draderige stukken in porties van de schouder. Naar smaak mengen met de saus en op borden serveren.

De internationaal succesvolle ster-DJ Robin Schulz is een grote fan van Napoleon Premium BBQs. Robin heeft niet alleen een grote passie voor muziek, maar ook voor barbecueën. Zo gaf hij al in 2021 onder het merk ROBIN SCHULZ BARBECUE een eigen barbecue kookboek uit en dat was ook het startschot voor de ROBIN SCHULZ BARBECUE sauzen.

Bron: Robin Schulz voor Napoleon

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×